Proslavljen je blagdan sv. Martina
11.11.2016
Vukovaru, ime sveto
25.11.2016
Proslavljen je blagdan sv. Martina
11.11.2016
Vukovaru, ime sveto
25.11.2016

Promocija knjige autorice Jasminke Frleta-Botica naslova „Velika ispovijed“. Priče koje potječu iz tri generacije i u trima geografskim važnim autoričinim sredinama-Slavoniji, Dalmaciji i Zagrebu.

U lijepom ambijentu rječice Ovrlje i u ugostiteljskom objektu „Kod Frane“ bila je promocija knjige autorice Jasminke Frleta-Botica naslova “Velika ispovijed” . Promociju je pratilo tridesetak zaljubljenika u priču koja potječe iz tri generacije i u trima geografskim važnim autoričinim sredinama-Slavoniji, Dalmaciji i Zagrebu.

Moderator cijelog programa kao i sadržaja knjige bio je Ante Nadomir Tadić Šutra, koji je o svakoj priči koja je ispričana u ovoj knjizi naveo glavni sadržaj da budući čitatelj dobije poziv da u jednom dahu uspije proći sve stranice knjige posvećene određenim ženama.Ovo je ženska priča u kojoj su glavni likovi u mozaiku događanja satkanom u uspomenama, sjećanju i emocijama, usmenom predajom autorici dali svoje životne probleme u nevjerojatnim pričama.Posebnost svih ovih priča je u tome što su iz različitog vremena bilo iz daljnje prošlosti ili u ovo danas modernije vrijeme.Žene kao glavni pripovjedači kroz svoju ispovijed su dozvolili autorici da ispiše ovu zbirku prepunu istinskog života,onakav kakav jest-i dobar i gorak.

Šutra je s malo favoriziranja pričao o autoričinom ispovjedi u dvije varijante, jednu koja govori o njenoj majci i onu koja govori o životnim temama koje su pratile nju osobno u životu.Opisao je susret sa strahom nastalim zbog bolesti, o potpori obitelji u teškim trenutcima o ljubavi za mnoge detalje sitne ili jako važne, kao i susretu s vjerovanjem i upoznavanju Boga neposredno pred operaciju.

Šutra joj je zaželio uspjeh u daljnjim pobjedama, novim autorskim radovima, u iskazivanju ljubavi kao i mnogo novih sretnih životnih trenutaka, kako književnih tako i životopisnih putova.

Autorica se s dirljivim emocijama nosila iskazanom pozitivnom tremom i zahvalom prisutnim kao i samom moderatoru i književniku Šutri. Dirljivo joj je bilo prolaziti ponovno kroz svaku priču, jer je svaku priču Šutra obradio i podsjetio ju je na sam početak stvaranja rukopisa.Ti intervjui su bili posebnost,terenski rad je tražio prave sugovornike i njihove priče, a rad na računalu u pripremi rukopisa je osobno me dovodio do pitanja, zašto to staviti u knjigu? Zaključak je samo jedan a to je da mi to pomaže a ako meni pomaže može se to isto dogoditi i čitatelju.Ovaj mozaik naših priča je ono što nas žene povezuje u cjelinu kapo cement ili ljepilo u slaganju mozaičnih kockica.Snaga te mozaične cjeline od mnogo jedinki je snaga i moć koja prelazi na moje čitatelje a ujedno sam sigurna da mnogi od nas mogu mnoge probleme riješiti ako potraže pomoć kod drugih osoba.

Jasminka Frleta-Botica, rođena je u Slavonskom Brodu. Potječe iz patrijarhalne, slavonsko-dalmatinske gastarbajterske obitelji.Odgoj je usadila baka a ljubav prema pisanju razvila je u ranom djetinjstvu.Autorica je autobiografske priče “Vlak života” i pokušava uspjeti kako kaže u muškom poslovnom svijetu.

Kupci knjige dobili su 26 potresnih, začuđujućih, blagih,duhovitih,pozitivnih priča čija snaga leži u njihovim autohtonostima i iskrenom propovijedanju stvarnih žena-naših prijateljica,sestara,majki i baka.

Bila je to lijepa i sadržajna promocija a Dijana je bila odličan domaćin svima, a posebno je vrijedno da je rođakinju Jasminku bar na kratko vratila u rodni kraj oca, u Rudu.

{gallery}2016/11/11_b{/gallery}

Skip to content