Općina Otoknabavlja knjige za osnovnoškolce
29.07.2015
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja
02.08.2015
Općina Otoknabavlja knjige za osnovnoškolce
29.07.2015
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja
02.08.2015

NK OSK vrši djelomičnu sanaciju travljaka na nogometnom stadionu na Golim brdima.

Nije to ni “W” od Wembley Stadiuma, daleko je i Maksimir ili Poljud, ali on je naš kakav god da je. To je stadion na Golim brdima, gol do kože i

izložen vjetrometini na kojoj ništa ne raste. Bura, sunce ili suša i dalje je on malo zelen, malo nakošen, malo ili mnogo rupast ovisno o teretu igrača. Možda fali livela po svim linijama ali mu ne fali gordosti i čvrstine da tu stoji skoro 50. godina. Uh, davno je bio početak, igraj, pobjedi, izgubi i potuci se, bilo je crvenih i žutih kartona, prekida i pjesme.Mnoge generacije po šljaki ili po travi ali ništa nije smetalo kad se OSK voli. Najbolji rezultat u ono vrijeme bio je “taj i taj” ali sada je to plasman u treću ligu HNS.

Da bi teren bio malo “tepih”, da se noga ne iskrene na busenu ili rupi NK OSK vrši sanaciju na naj..najgorim mjestima. Polaže se nova, gle čuda ne trava sa polja uz Cetinu s troskoti nego prava pravcata trava za nogometna igrališta. I to kako moderna, pazi kada je ubireš, pazi kako da je rolaš, pazi kako da se skladišti, stavi je na +4 stupnja i niže. Ošišaj i daj joj umjetne hrane.E nije naša stara tako odgajana. Ovce su pasle po njoj i što joj fali.Ništa. Ali došlo novo vrijeme, nježni igrače, lijepe kopačke, dresovi, a sa time sada ide i lijep travnjak.Da se bolje slika ili da lakše padne? Nije, nego su propozicije takve, naložili mudri ljudi.

Izvršeno je strojno skidanje oštećenih površina, poravnali u livel, pripremila posteljica za prijem nove trave,dodaj je bijeli treset,strojno polaganje novih rola, aerifikacija (čepovanje), izvršeno kvarcanje (nije u solariju).Dovezli su travu u Otok na Gola brda tako nježnu iz Austrije, iz Beča. U nas kažu “sve u redu kao u Beču”. Živi bili pa vidjeli.

{gallery}2015_08_01{/gallery}

Skip to content