Lidija Bačić – Koncert za 5+
25.07.2016
Intervju sa Lidijom Bačić
26.07.2016
Lidija Bačić – Koncert za 5+
25.07.2016
Intervju sa Lidijom Bačić
26.07.2016

Na prvoj rekreativnoj utrci MTB utrka “Uspon na Kamešnicu-Otok 2016“ u Otok su stigli mnogi biciklisti iz Hrvatske i susjedne BiH.

Prvo pa muško, po narodnoj izreci. Bili su to okretaji u najvećoj zoni, jer trebalo je savladati visinsku razliku od 950 m nadmorske visine sa starta do cilja. Cilj je bio daleko i visoko, sve do postaja hajduka Andrijice Šimića. Trebalo je proći 17 km staze, 2 km po kratkoj asfaltnoj dionici i ostalo po makadamskom putu uz jak vjetar i kišne kapi. Sa starta u centru Otoka krenulo je 130 prijavljenih biciklista na prvoj rekreativnoj utrci MTB utrka“Uspon na Kamešnicu-Otok 2016“. U Otok su stigli mnogi biciklisti iz Hrvatske i susjedne BiH. Bio je to kolorit bicikla, opreme i spretnosti, snage i izdržljivosti. Natjecali su se u tri kategorije:sport, rekreacija i žene. Najspretnijima su se pokazali: u kategoriji do 25.godina Jabuka Neven je bio najbrži i osvojio je prvo mjesto i ujedno je ukupni pobjednik 1.MTB RACE „KAMEŠNICA UPHILL“. Pobjednik nastupa za BK „MERDIANA KAMEN.Za nagradu je dobio medalju, pehar i novčani iznos. Drugi je bio predstavnik BK NIL-TEH-a iz Liha Muhamed iz Bihaća (BiH) i osvojio je srebrnu medalju i novčani iznos. Treći u istoj kategoriji je bio Franković Mateo,okitivši se sa brončanom medaljom i novčanim iznosom. U kategoriji od 25-40.g. prvak je Hušić Irvin iz BK CAZIN (BiH) i dobio je zlatnu medalju i novčani iznos. Drugi je bio predstavnik BK ORLOV KRUG, Barešić tomislav a treći je bio Petković Karlo iz istoimenog BK kluba. Dobili su srebrenu i brončanu medalju te novčane iznose. U kategoriji 40+ najboljim rezultatom se iskazao Huybrechts Jorgen iz BK KAIROS zašto je dobio zlatnu medalju i novčani iznos. Pratili su ga na drugom mjestu Cvitković Ivica iz BK VLAJI/Sinj i na trećem mjestu Nevistić Dragan iz BK KAIROS. Uzeli su srebrnu i brončanu medalju i novčane iznose.

U kategoriji ljepšeg i nježnijeg spola najbolja je bila Ljuba Maja Ena iz BK FAUS.VR. koja je najbrže pedalirala i pokazala ukupnu spremnost.Za uspon na Kamešnicu nagrađena je sa zlatnom medaljom i novčanim iznosom. Tik uz nju su bile druga Perinović Maja iz BK ZADAR i Šintić Josipa iz BK ZADAR a u Zadar su s vratile sa srebrnom medaljom i brončanom medaljom i novčanim iznosom.

Organizator je posebno pohvalio najmlađeg sudionika Ivana Okmažića rođen 2004.g. koji je ostvario rezultat od 1 sat i 27 min. Pohvalu je zaslužio i najstariji sudionik Ivan Teklić, rođen 1948.g koji je imao rezultat od 2 sata i 18 min. Izuzetnu čast zaslužio je Anđelo Eškinja osoba sa tjelesnim invaliditetom iz BK PEDALA-Split, koji je po teškom terenu i vremenskim uvjetima savladao stazu uz sve svoje zdravstvene probleme.

Organizator ove 1. MTB utrke „Uspon na Kamešnicu-Otok 2016“, je bila općina Otok zajedno sa BK VLAJI iz sinja(ogranak Otok) uz ostale sponzore i donatore(Matić Prom,SDŽ…)

Skip to content