Priopćenje vezano uz epidemiološku situaciju i predstojeće pokladne svečanosti
15.01.2021
Izvještaj sa Uvodne konferencije projekta Uključi me!
09.02.2021
Priopćenje vezano uz epidemiološku situaciju i predstojeće pokladne svečanosti
15.01.2021
Izvještaj sa Uvodne konferencije projekta Uključi me!
09.02.2021

U petak, 05.veljače 2021 godine u dvorani Općine Otok s početkom u 10 sati održat će se Uvodna konferencija o projektu Uključi me!

Konferecija će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera uz ograničen broj sudionika te će na istoj prisustvovati općinski Načelnik, projektni tim, žene zaposlene na projektu i predstavnice partnerskih organizacija Centra za socijalnu skrb Sinj i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Korisnik projekta je Općina Otok čija je ukupna vrijednost 1.799.450,00 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%), a provodi se u partnerstvu sa HZZ-om – Regionalni ured Split i Centrom za socijalnu skrb Sinj.

Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci (30.listopada 2020. – 30. siječnja 2022.), a ciljane skupine su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a sa naglaskom na žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci.

Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na teško dostupna, ruralna područja dok je specifični cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Više o projektu možete naći na mrežnoj stranici projekta koja se nalazi na sljedećoj poveznici: ukljuci-me.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

* Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.

Skip to content