Kazališna predstava “Djevojka koja nestaje” – Srijeda 21.09.2016.
19.09.2016
Dani općine Otok i blagdan sv. Luke 2016. godine
02.10.2016
Kazališna predstava “Djevojka koja nestaje” – Srijeda 21.09.2016.
19.09.2016
Dani općine Otok i blagdan sv. Luke 2016. godine
02.10.2016

Zanimljiva, posebna a ujedno duhovita. Svojeglava, neposlušna i pomalo na svoju ruku. Nevaljalica, svađalica, tračerica, puna vizija koje ničemu ne služe a treba se mijenjati, sve je to glavna junakinja ove duhovite predstave.

Imenom Elizabeta ali strogo me zovite Zabe, naredila je okolini. Mačkoliku cibetku je posebno obožavala, jer je cibetka itekako posebna (parfem) te je u stvarnosti postala Zabe Ciba. Studira biologiju, ispite ne daje u roku, jer „zna više od profesora“. Uživa u slobodi, svojoj sobi, lijepom vremenu, suncu igračkama (plišani medo) a kad je kiša ode malo protegnuti noge do faksa i kafića. Od ravne radi ricavu kosu, voli nositi suknje a u neko vrijeme postaje i mrka, sve manje se pčela smijati. Dužnosti, ma kakve dužnosti, može čovjek i bez toga, pogotovo ako hoćeš stalno biti mlad, neodrastao i neposlušan. Standardi,što je to za nju? Roditelji se boje za njen razvoj, čupaju kose zbog nje, ali ona ne šljivi ništa, tjera po svom. Da li je malo otišla na kvasinu? Što će biti s fakultetom, a tek udaja, obitelj, djeca a kako će to izgledati kad se treba samostalno zarađivati. Treba pomoć, stručne osobe jer tipično pretvara u atipično.

Kako u dubinu života dalje, a od problema stvoriti uspjeh i biti na pravom putu u ovoj predstavi uvidjeli su otočki osnovnoškolci. Ova poučna priča za osobe u razvoju kad imaju svoj vlastiti pristup rješavanja životnih faza odrastanja, učenja, zapošljavanja i ostalih ljudskih potreba, oduševila je publiku. Djeca i učitelji su imali odličnu predstavu koja se uklapa u školski kurikul. Aplauz je bio velik, dugotrajan i znak prihvaćanja tematike u ovoj priči. Dobro su to za njih pričali glumac Duško Modrinić i glumica Ivana Gudelj.

Sve je to bio TEATAR SUSRET, pa do ponovnog viđenja.Pozdrav.

{gallery}2016/09/22{/gallery}

Skip to content