Produljenje roka za zatvaranje prometa na cesti Sinj-Otok do 06. travnja 2017.
15.03.2017
Pozivnica na promociju knjige “Povijest sporta u Općini Otok” autora Petra Norac Keve
17.03.2017
Produljenje roka za zatvaranje prometa na cesti Sinj-Otok do 06. travnja 2017.
15.03.2017
Pozivnica na promociju knjige “Povijest sporta u Općini Otok” autora Petra Norac Keve
17.03.2017

Veliki zaljubljenik u sport ovim je radom podario knjigu povjesnicu Otoku, svojevrsnu monografiju svih sportova. od starih tradicionalnih do modernih.

Ovo je svojevrsna monografija svih sportova od onih starih tradicionalnih, seoskih do danas ovovremenih modernih sportova. U knjizi je paleta predočenih sportskih naslova, sudionika sportskih događanja, sudaca, odgovornih osoba, povijesnih činjenica i tabelarnog prikaza sa zanimljivim podatcima. Svi čitatelji kao i svi oni kojima knjiga dođe „pod ruku“ imati će se prilike osobno prepoznati u jednom ili više sportova po različitoj osnovi. Autor je knjigom želio obuhvatiti mnoge činjenice, događaje, važne datume koji su pokazatelji vremena događanja i ostvarenih sportskih rezultata. Do svih tih podataka trebalo je doći preko raznih arhiva (novinskih kuća, sportskih saveza, kućnih zbirki. ..) a sve je to tražilo mnogo vremena, truda, volje i suradnje u raznim oblicima s izvorom podataka. Knjiga ima požutjelih (spomenar) slika koje prikazuju naše sportaše ili začetnike sportskih disciplina kroz otočku povijest. Ima tu kosaca, kartaša, balotaša, igrača na male branke sa starih seoskih turnira, ribolova, šaha. Slikom i riječju popraćeni su svi sportovi, atletika, boćari, boksači, biciklisti, biljaristi, judaši gimnastičari, kickboksačii, karataši, košarkaši, nogometaši/ice, odbojkaš/cei, plivači, planinari, ragbijaši, rukometaši/ice, sportaši snage (powerlifting)…Knjiga je svojevrsni semafor mnogih bitnih datuma s bitnim događajima kao i bitnim osobama. Ova knjiga kao i neke druge sigurno imaju neki propust ili grešku s neke osnove ali s obzirom na podatke i mjesta tih podataka autor ih je sveo na minimum. Slikovni prikaz će zainteresirati mnoge koji su u sadržaju knjige interpretirani i vratiti će ih u mladost i njima lijepo vrijeme. U knjizi je prikaz i razvoj i sportske infrastrukture kroz zadnjih 50-tak godina u Otoku. Autor je obuhvatio sportaše i osobe koji su korijenjem vezani za Otok,jer su oni ili njihovi preci porijeklom iz Otoka i ovih krajeva. Mnogima će to biti ugodan podatak i nagrada za njihov sportski trud i saznanje da se o njima zna i u Otoku.

Autor knjige je Petar Norac Kevo, rođen 1974.g. Veliki je zaljubljenik je u sport. Sport mu je od malih nogu unutar obitelji, osobno je obavljao razne funkcije u klubovima, pisao je novinske reportaže za više novinskih kuća, portale kao i za osobnu arhivu. Ovo je djelo koje će Petra svrstati u otočku povijest, jer nema otočkih autora ove tematike koji su podarili knjigu povjesnicu Otoku.

Na knjizi su radili: lektor Hrvoje Markulin prof., urednici:-Frano Šušić, Jakov Žižić, Bože Bilobrk, fotografiju uredio: Andrija Plavša

Predgovor su napisali: dr.vet.med. Ivica Perković, prof Luka Brčić i načelnik općine Otok Branko Samardžić

Promocija knjige je 23. Ožujka 2017. u općinskoj dvorani s početkom u 18:00 sati.

{gallery}2017/03/17a{/gallery}

Skip to content