Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma 2012-2015
21.01.2016
Živinićke mačkare podsjetile na stare dane
23.01.2016
Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma 2012-2015
21.01.2016
Živinićke mačkare podsjetile na stare dane
23.01.2016

Galjske mačkare imale su svoju misiju i zato ne mogu biti kadofobi. Oni su jednostavno mačkare koje se ne boje neuspjeha. Naprotiv sa silnom garancijom u uspjeh ovaj put izabrali su poći u Otok. Željeli su se dokazati.

Galjske mačkare nisu kadofobi

Galjske mačkare imale su svoju misiju i zato ne mogu biti kadofobi. Oni su jednostavno mačkare koje se ne boje neuspjeha. Naprotiv sa silnom garancijom u uspjeh ovaj put izabrali su poći u Otok. Željeli su se dokazati.

Barjaktar sa barijom prolazio je kroz otočke zaseoke i pod nadzorom dva turčina dolaze na glavnu scenu u amfiteatar trga u centru općine.Mlada u pratnji mladoženje, kuma i djevera, iz muškog grla na sav glas pjeva. Valjda će večeras s pravim odabranikom leći.

ZOO Marjan-kao čerga po županiji skita. U Galu je s kavezima došao i umalo kupca našao.Lokalni trgovac sa lancem trgovina i sa mlađom suputnicom uz sebe, cjenka se sa prof. Baldazarom. Veliki političar reče da će se istjerati King Kong ako se u Marjan dirne, a uz Konga prikaza nam se i Kim.Dreser pokazuje vještine svojih majmuna, kupnja samo što nije gotova ali kroz otvorena vrata odoše oni pametniji jer dosta im je neodgovarajućih uvjeta. Životinje će se ubuduće gledati samo preko National geographica.

Da je u Gali bio servis sita i rašeta, šupljih tava i teća potvrda je nalazak fosilnih ostataka tog posla. Sijedi starac je bio nekad meštar od šupljih tava, teća i kalajisa. Ostaje mu samo da se tog vremena prisjeća.

Pošto u Gali nema neoženjenih sve djevojka iz svog sela i okolice ponudiše otočanima.Ima ih crnokosih, riđokosih i plavuša, debelih i mršavih.Dinka je primjer usidjelice, mršava kao sušna godina, krivih nogu kao grabovina i bez zuba, ali prava je roba.Libido je još drži.Ima i onih kojima špancir/putovanje samo zadovoljstvo a za takve općinska blagajna malo bi bila. Našlo se tu u ponudi i fetivih crnih splićana.Prvo koljeno im iz Nigerije, a za drugo morati će se sami potruditi.Želi igrati u našem OSK-u a uz igranje želi i lokalnu mladu.Ne zna se kako će to proći….

Narikača ili ti kukavica sama nakon dosta bračnog staža osta.Nije u cvijetu mladosti a i djece rodi dosta, zato bivši kod mlađe preseli.

Da u Gali tovara ima, ovih i onih pokazali su Brankina, Gaja i Bađa. Nije krivo magare nego oni tko ga je „osedlao“.

Kako gljevska nevjesta u Glavicama eko kupus uzgaja, prizor je koji govori istinu. Gljevska sadnica a glavička zemlja, inženjeri od posla svekar i svekrva.Po okriljem noći otrovima prskaju nasad, posipaju pateganom i gnoje umjetnim gnojivom.Pravi eko proizvod.

Mažoretkinje imaju sve osim što su muškog roda.Mlađahni, stasiti, popunjenih trbuha, šeću malo lijevo i mnogo više desno, valjda zbog sinoćnjeg pića ili nove vlade.Trenerica im sve seoske ćakule zna, ogovora sve i svakoga a pred svojim pragom nema vremena da počisti.

Da sve bude dobro, veselo i čisto potrudili su se ostvariti mnogobrojni didi, babe i balinčad.Nikad više a ujedno i boljeg plesa nije bilo na Roknjači.Skladni lagani trk kao u baletana, njihanje kukova na kojima se poigravaju mnogobrojna zvona stvaraju galjske mačkarske orgulje.U nekoliko krugova oko trga plesali su skladni ples, potpuno se predajući glazbenom ritmu. Tipke su im ploče pod nogama a zvuk zvonjave kao valovi šire se zrakom.S plesom kao da ne žele stati. A ako moraju sa trga ići neka nastave u Gali. Poruka im je: u Otok treba doći i dogodine.

{gallery}2016/01_23_a{/gallery}

Skip to content