Izvještaj o projektu ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II’ – Uključi me!
28.12.2020
Humanitarna akcija za Petrinju i ostala potresom pogođena područja
31.12.2020
Izvještaj o projektu ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II’ – Uključi me!
28.12.2020
Humanitarna akcija za Petrinju i ostala potresom pogođena područja
31.12.2020

28. prosinca su u Uredu načelnika uručena javna priznanja zaslužnim građanima i udrugama povodom Dana Općine Otok.

Plaketa Općine Otok uručena je Ljiljani Vojković, dugogodišnjoj članici KUD-a ‘Krenica’ za očuvanje kulturne baštine i očuvanje izrade tradicionalne nošnje.  Ljiljana Vojković je ponosna čuvarica etno običaja koja je očuvala tradiciju izrade opanaka te je jedina s područja Cetinske krajine koja izrađuje ovu tradicionalnu obuću. Pored izrade opanaka Ljiljana izrađuje i naše pučke nošnje, torbe, zobnice, bičve, kalceste, tapete rutaše, krtole i slično te je zbog iznimnog doprinosa očuvanja kulturne baštine ponosna nositeljica ovogodišnje plakete Općine Otok.

Još jedna plaketa uručena je Ivanu Bitunjcu, policijskom službeniku PP Sinj za dugogodišnji predan rad i doprinos u očuvanju sigurnosti u lokalnoj zajednici. U gotovo tri desetljeća policijske službe Ivan Bitunjac predano radi kako bi se ojačala suradnja i dodatno izgradilo povjerenje građana u policijske službenike i službu.

Nagrade Općine Otok uručene su Mirku Crljenu i boćarskom klubu ‘Otok’.

Mirko Crljen, narodni guslar nagrađen je za očuvanje kulturne baštine i neizbrisiv trag u filmu Alka. Mirko već 30 godina predano radi na očuvanju kulturne baštine, jedan je od osnivača i prvi predsjednik udruge reraša i guslara Općine Otok, URIG. Nastupa na mnogobrojnim festivalima u Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj i sl., a dao je i svoj pečat u filmu Alka te je snimio spot povodom 300. godišnjice Sinjske alke sa poznatom violončelisticom Anom Rucner.

Nagrađen je i boćarski klub Otok za razvoj i promicanje sporta i izuzetnih rezultata u boćarskom natjecanju. Osnovan je 1997. godine od kada je napredovao od najniže lige do plasmana u 1. HBL-jug (dva puta: 2005. i 2020.). Uz sve poteškoće, kao što je nedostatak dvorane koja je potrebna za održavanje treninga i natjecanja, klub postiže vrhunske rezultate u seniorskom, ali i u kadetsko-juniorskom sastavu. Zbog iznimnog doprinosa u sportu osigurana su i sredstava za izgradnju boćarske dvorane u Proračunu za iduću godinu.

Općina Otok će i nadalje poticati svoje mještane na njegovanje tradicije te predanost radu i doprinos lokalnoj zajednici.

Preuzeto sa portala Ferata: https://www.ferata.hr/urucena-javna-priznanja-opcine-otok/

Skip to content