Javna nabava radova “Izgradnja jednostranog pješačkog nogostupa uz županijsku cestu ŽC6082 od naselja Otok do naselja Gala”
27.01.2017
Uređenje križanja u centru Otoka
03.02.2017
Javna nabava radova “Izgradnja jednostranog pješačkog nogostupa uz županijsku cestu ŽC6082 od naselja Otok do naselja Gala”
27.01.2017
Uređenje križanja u centru Otoka
03.02.2017

Prvi pokladni mačkarski krug u općini Otok učinile su “Stranjske” mačkare, u bratskom savezu sa Ovrljanima. I tako je to u dualnom odnosu između ova dva zaseoka već mnogo godina.

Prvi pokladni mačkarski krug u općini Otok učinile su “Stranjske” mačkare, u bratskom savezu sa Ovrljanima. I tako je to u dualnom odnosu između ova dva zaseoka već mnogo godina.

Petar zvani „pipić“ nosio je barjak trobojnicu i sa bijelim i sa crvenim poljem, obučen u vjenčano odijelo iako nikad pred oltar ili matičara nije stupio. U svojoj blizini kriomice je pogledavao mladu, provjerenu i podatnu, jer se lako uočava da od mladoženje nema ništa.

Šaljivu priču o tri praščića i opakog vuka prikazali su oni najmlađi koji se za ozbiljne nastupe u mačkarama uče tj. oštre se iz malena (trn se oštri iz malena). U poplavi TV talk shows emisija neizostavni su super talenti.U studio pred žiri kojeg čine lokalne poznate osobe iz susjedstva, pristupaju kojekakvi kandidati.Svaki od njih ima mnogo više mana nego pozitivnih osobina, ali snalažljivost im je glavna vrlina. Žiri je isključiv i netolerantan, pun je negativne energije i crveni iksevi (X) stalno se pojavljuju-nema prolaza.Ne ide Vedranu ništa za nogom iako ne bi kući, jer su tamo očekivanja velika. Marko pada kao zrela kruška, Luka kao Pavaroti pjeva ali i on ne uspijeva.Mladi Luka i rođak mu Petar u krivom ritmu ali Tarzan se najbolje obranio od tog samovoljnog žirija jer svoje dostojanstvo brani uz pomoć dubokog i jakog auuuuuuuuuuu, i evo ti začas obrambenih snaga s Ćitom na čelu. Kako je težak rad patronažne sestre i kako je pun iznenađenja govori samo otvaranje prvih staračkih pelena. Otkaz je jedino što joj preostaje kad vidi za koliko novca radi a što sve mora trpjeti. No sve ipak spašava sin Mate, povratnik ali bojimo se da je došao kući sa gaćama na štapu. Da se ne zaborave starinska predvečerja koja su se pretvarala u praskozorja trebalo je doživjeti prikaz rituala „pečenja rakije“. Okupilo se staro i mlado, mirišu dunja i komorač , puši se lula,postavlja se mlikar ali ubrzo nastupi kavga.Tko će prvi peći? Em ja ću, em ja sam se prvi javio, em mog prijatelja je kazan, i tako u svađi dođe i prva rakija zvana plema. Uhvati se litra i služiti će za masažu (iznutra i izvana) i čišćenje regala.U ove mačkare stigli su nam i Šeks, Bare i zadarski grdelin Grdović i to u ferariju.Malo mu je izudaran, malo je promila više u Mladenu ali ne zaostaju ni Šeks i Bare, samo ne znamo što ima više u sebi maligana ili d.oga. Moderno je reklamirati proizvode iz eko uzgoja ali i tu je naš čovjek dovitljiv.Doda se i umjetnog gnojiva, pesticide se šprica a na karencu se ne misli, jer susjed s OPG-om uvijek nešto nudi na tržnici, pitamo se odakle mu sve to.A da nije pršut od dvjesta kila proizveden kao GMO za naš kraj uvjerili smo se iz iskustva i znamo je da je najbolji onaj od 8-10 kila, to su naši geni kameni.Inspekcija ima što tu da radi.

Tako maleni a brzi bijahu baličand, ne daju se stare babe, jer skaču i zovu na okup svoje didove. Dida kao u „priči“ ima ih mali milijun, skaču, okreću se, mlate zvonima, al ti ga mlate.

Jeka je velika i odzvanja u daljinu.Čuje se do susjednog zaseoka. To mu je poziv za pripremu svojih mačkara. Slijedeći idu? Ali sigurno se ide… vidimo ih na Roknjači.

{gallery}2017/01/28{/gallery}

Skip to content